P OZNAKA NA VOZILU

Lice koje upravlja vozilom sa probnom vozačkom dozvolom, mora imati oznaku „P“ na vozilu.

Ukoliko lice sa ” Probnom vozačkom dozvolom ” upravlja vozilom na koje nije postavljena oznaka  ”P” na odgovarajućem mestu,  za ovakav prekršaj platiće kaznu u iznos od 3000 dinara!!!

Opširnije o ograničenjima za vozače sa probnom vozačkom dozvolom možete pronaći ovde.

 

IZGLED OZNAKE

Oznaka ”P” je kvadratnog oblika dimenzija 10 x 10 cm sa belom osnovnom bojom i crnom ivicom. U središnjem delu oznake nalaze se dva preklopljena petougaonika crvene i plave boje preko kojih je ispisano slovo P (ćirilicom) bele boje.

GDE POSTAVITI P OZNAKU

Za označavanje vozila kojim upravlja vozač početnik potrebne su dve oznake. Jedna se postavlja na prednje vetrobransko staklo sa unutrašnje gornje desne strane, dok se druga postavlja takođe sa unutrašnje gornje desne strane na zadnje vetrobransko staklo.

Prednja strana vozila

Zadnja strana vozila

GDE MOZETE NABAVITI OZNAKU:

“P” oznaku dobićete na poklon od naše auto škole po polaganju vozačkog ispita!

Napomena: Oznaku “P”, pored polaznika naše auto škole, mogu preuzeti i ostali vozači koji imaju ” Probnu vozačku dozvolu” !!! Na ovakav korak smo se odlučili jer želimo da svima izadjemo u susret i rešimo problem nabavljanja oznake.

Obezbedili smo da oznaka bude napravljena (specijalna folija) i prilagodjena, da može lako da se ukloni ili postavi u zavisnosti da li vozilom upravlja vozač sa ”Probnom dozvolom” ili neko sa dužim vozačkim stažom.

Ukoliko želite, možete je preuzeti i sa našeg sajta klikom na sliku pored.