Testovi za B kategoriju

Testovi za vožnju – B kategorija

Auto škola “PRAVO” je napravila sažetu verziju zvaničnih testova za polaganje teorijskog ispita za B kategoriju. Pitanja smo pažljivo grupisali po kategorijama u cilju boljeg i bržeg savladavanja saobraćajnih pravila i propisa.za B kategoriju.

Testovi auto škole Pravo mogu se rešavati preko telefona ili računara.

Online testovi za B kategoriju

Testovi auto škole Pravo su dostupni svim kandidatima.

  Auto škola “PRAVO ” Vam želi uspeh u radu i uspešno polaganje testova!

  Kako izgleda ruta za polaganje vozačkog ispita u auto školi?

Rute za polaganje vožnje (Arena i Surčin) možete pronaći na sledećem linku.

Testovi za vožnju online

‘Prilagodivši se digitalnom svetu omogućili smo Vam da na našem sajtu imate mogućnost da od kuće vežbate testove za vožnju. Jedan od prvih koraka za dobijanje vozačke dozvole jeste polaganje testa za vožnju.

‘Pre samog polaganja testa za vožnju neophodno je da kandidat savlada teoretsku nastavu od 40 časova, nakon teoretske nastave kandidat proverava svoje stečeno znanje polaganjem testa.

‘Da bi ste uspešno položili test za B kategoriju ovde smo Vam omogućili da uspešno vežbate pitanja za B kategoriju. Online testovi za B kategoriju će Vam pomoći da se oslobodite straha od polaganja testova za vožnju kao i da na pravi način naučite brzo i lako teoretski deo ispita.

Koliko je poena potrebno da se položi test za B kategoriju?

  • Svako pitanje na testu nosi određeni broj poena.
  • Maksimalan broj poena na testu za vožnju je 100 poena.
  • Za porlaz na testu za vožnju tačnije za B kategoriju neophodno je 85 poena ili 85% tačnih odgovora.
  • Na samom polaganju neophodno je da ponesete važeću ličnu kartu.
  • Nije dozvoljeno izaći na test u kratkom šorcu ili mini suknji, golih ramena ili u garderobi sa vređajućim natpisima.
  • Sam test se sastoji iz 42 pitanja. Neka pitanja imaju i više ponuđenih rešenja i neophodno je da kandidat da sve tačne odgovore, ne priznaju se polovični odgovori (nećete dobiti pola poena).
  • Mnogi kandidati su istog mišljenja da je teoretski deo naporan jer mora da se čita i uči zato će Vam ovi online testovi na kreativan način olakšati učenje, ali moramo napomenuti da ove testove ne učite napamet već sa razumevanjem, jer će Vam sutradan značiti za bilo koju stvarnu situaciju u saobraćaju (ko ima prednost, vaše obaveze kao učesnika u saobraćaju itd…).
  • Znanje koje steknete prilikom teoretske nastave i pokažete na praktičnom delu ispita, kao što su znanje o propisima, znakovima, situacijama u saobraćanju, značiće Vam kasnije kako biste se snašli u vožnji.
  • Da bi ste uspešno položili test za B kategoriju neophodno je da radite u kontinuitetu jer nećete uspeti za dva tri ili sedam dana da naučite sve. Naš savet je da odmah po prijavi testa krenete da učite i da vežbate online testove za vožnju. Dobro znanje koje steknete prilikom teorijske obuke će Vam značiti, kako na samom ispitu vožnje, tako i prilikom samostalnog upravljanja vozilom.
  • Ukoliko imate bilo kakve nedoumice prilikom vežbanja slobodno pitajete predavače, instruktore i referente da vam objasne, naš tim iz auto škole Pravo je uvek tu i spreman da svakome pomogne.