ONLINE TESTOVI AUTO ŠKOLE PRAVO

Auto škola Pravo je omogućila da direktno na sajtu vežbate i koristite zvanične testove za polaganje teorijskog dela vozačkog ispita za polaganje B kategorije u cilju boljeg i bržeg savladavanja saobraćajnih pravila i propisa. Simulacija polaganja teorijskog ispita za B kategoriju se nalazi na ovoj stranici.

Online testovi za B kategoriju

Auto Škola Pravo

Testovi za vožnju online

Prilagodivši se digitalnom svetu omogućili smo Vam da na našem sajtu imate mogućnost da od kuće vežbate testove za vožnju. Jedan od prvih koraka za dobijanje vozačke dozvole jeste polaganje testa za vožnju.
Pre samog polaganja testa za vožnju neophodno je da kandidat savlada teoretsku nastavu od 40 časova, nakon teoretske nastave kandidat proverava svoje stečeno znanje polaganjem testa. Da bi ste uspešno položili test za B kategoriju ovde smo Vam omogućili da uspešno vežbate prave simulacije za B kategoriju. Ovi online testovi za B kategoriju će Vam pomoći da se oslobodite straha od polaganja testova za vožnju kao i da na pravi način naučite brzo i lako teoretski deo ispita.

Često postavljena pitanja su koliko je poena potrebno da se položi test za B kategoriju?

Svako pitanje na testu nosi određeni broj poena. Maksimalan broj poena na testu za vožnju je 100poena. Za porlaz na testu za vožnju tačnije za B kategoriju neophodno je 85 poena ili 60% tačnih odgovora. Na samom polaganju neophodno je da ponesete važeću ličnu kartu, nije dozvoljeno izaći na test u kratkom šorcu ili mini suknji, golih ramena ili u garderobi sa vređajućim natpisima.
Sam test se sastoji iz 42 pitanja, neka pitanja imaju i više ponuđenih rešenja i neophodno je da kandidat da sve tačne odgovore, ne priznaju se polovični odgovori ( nećete dobiti pola poena ).

Mnogi kandidati su istog mišljenja da je teoretski deo naporan jer mora da se čita i uči zato će Vam ovi online testovi na kreativan način olakšati učenje, ali moramo napomenuti da ove testove ne učite napamet već sa razumevanjem, jer će Vam sutradan značiti za bilo koju stvarnu situaciju u saobraćaju, ko ima prednost,vaše obaveze kao učesnika u saobraćaju itd…

Moramo Vam još napomenuti da prilikom polaganja testa nećete uvek imati mogućnost ponuđenog odgovra kao na probnim testovima, morate imati znanje o propisima, znakovima, situacijama u saobraćanju jer će Vam to sutradan značiti kako bi ste se snašli u vožnji.
Da bi ste uspešno položili test za B kategoriju neophodno je da radite u kontinuitetu jer nećete uspeti za dva tri ili sedam dana da naučite sve, zato na vreme počnite da vežbate online testove za vožnju, naša preporuka je da kada krenete sa časovima obuke odmah krenete i sa teoretskim delom, jer će vam svakodnevne situacije olakšati polaganje testova.
Ukoliko imate bilo kakve nedoumice prilikom vežbanja slobodno pitajete instruktora da vam objasni, jer nekada kandidati lakše shvate kada se nadju u datoj situaciji.